voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
recepten Spinazie-kokossoepje met knoflookcroutons

Spinazie-kokossoepje met knoflookcroutons

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

2 sneeën witbrood

1 ui

rode peper

600 gram spinazie

400 milliliter groentebouillon

limoen

200 milliliter kokosmelk


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng 2 eetlepels olie met de knoflook en een snuf zout en wentel de broodblokjes erdoor. Spreid het brood uit op de bakplaat en bak de croutons in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de ui en rode peper. Voeg zodra de ui glazig is de spinazie toe en bak tot alles is geslonken.
  • 4 Voeg de bouillon en limoensap toe en warm 2 minuten door. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de soep in kommetjes, roer de kokosmelk er voorzichtig in een swirl door en bestrooi met de croutons.

wijnadvies

Huiswijn rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 8 gram