4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazie-tuinerwtenstamppot met rundertartaar

Spinazie-tuinerwtenstamppot met rundertartaar

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

30 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Kook de aardappelen in 12-14 min gaar. Giet af en vang een kopje kookwater op. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes op een middelhoge stand in 12 min. medium gaar. Keer regelmatig.
  • 2 Verhit intussen een hapjespan op een matige stand en laat de spinazie in delen slinken. Voeg de bevroren erwten en roomkaas toe en verwarm tot de erwten heet zijn.
  • 3 Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree en meng de romige groenten erdoor. Voeg eventueel wat kookwater toe als het te droog is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de tartaartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 693 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st