voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Spinaziegalette met gepocheerd ei

Spinaziegalette met gepocheerd ei

ingrediënten

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

1 ei

scheutje blanke azijn

4 eieren

3 eetlepels olijfolie

300 gram spinazie

1 blikje ansjovisfilet


benodigdheden

bakplaat

schuimspaan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg met tussenruimten op de bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak het deeg in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
  • 2 Pocheer de eieren één voor één.
  • 3 Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie heel kort tot de blaadjes iets geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de gepocheerde eieren 1 minuut in een pannetje heet (niet kokend) water.
  • 5 Leg de bladerdeegplakken op borden en verdeel de spinazie erover. Leg de gepocheerde eieren en wat ansjovis erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 15 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier