online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Spinaziegalette met gepocheerd ei

Spinaziegalette met gepocheerd ei

ingrediënten

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

1 ei

scheutje blanke azijn

4 eieren

3 eetlepels olijfolie

300 gram spinazie

1 blikje ansjovisfilet


benodigdheden

bakplaat

schuimspaan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg met tussenruimten op de bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak het deeg in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
  • 2 Pocheer de eieren één voor één.
  • 3 Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie heel kort tot de blaadjes iets geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de gepocheerde eieren 1 minuut in een pannetje heet (niet kokend) water.
  • 5 Leg de bladerdeegplakken op borden en verdeel de spinazie erover. Leg de gepocheerde eieren en wat ansjovis erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 15 gram