voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
15 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
recepten Spinaziemuffins met tomaat en mozzarella

Spinaziemuffins met tomaat en mozzarella

ingrediënten

225 gram zelfrijzend bakmeel

2 eieren

250 milliliter melk

50 gram boter

50 gram gedroogde tomaten op olie

200 gram spinazie

2 eetlepels Italiaanse kruiden

2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden

100 gram mozzarella

100 gram mozzarella

50 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

muffinvorm

12 papieren cupcakevormpjes

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Zeef het bakmeel en voeg een snufje zout toe.
  • 2 Klop de eieren los en roer de melk en gesmolten boter erdoor. Giet het eimengsel al roerend in delen bij het meel tot een glad beslag.
  • 3 Schep de tomaatjes, spinazie, kruiden, mozzarella, Parmezaanse kaas en naar smaak peper erdoor.
  • 4 Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Test met een prikker of deze er droog uitkomt en de spinaziemuffins gaar zijn.

bereidingstip

Vervang in dit recept de mozzarella ook eens door blokjes feta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier