online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
eenvoudig
15 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
Recepten Spinaziemuffins met tomaat en mozzarella

Spinaziemuffins met tomaat en mozzarella

ingrediënten

225 gram zelfrijzend bakmeel

2 eieren

250 milliliter melk

50 gram boter

50 gram gedroogde tomaten op olie

200 gram spinazie

2 eetlepels Italiaanse kruiden

2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden

100 gram mozzarella

100 gram mozzarella

50 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

muffinvorm

12 papieren cupcakevormpjes

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Zeef het bakmeel en voeg een snufje zout toe.
  • 2 Klop de eieren los en roer de melk en gesmolten boter erdoor. Giet het eimengsel al roerend in delen bij het meel tot een glad beslag.
  • 3 Schep de tomaatjes, spinazie, kruiden, mozzarella, Parmezaanse kaas en naar smaak peper erdoor.
  • 4 Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Test met een prikker of deze er droog uitkomt en de spinaziemuffins gaar zijn.

bereidingstip

Vervang in dit recept de mozzarella ook eens door blokjes feta.


voedingswaarde

energie 190 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 9 gram