online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Spinazierisotto met pompoenpitten

Spinazierisotto met pompoenpitten

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

300 gram risottorijst

500 milliliter groentebouillon van tablet

600 gram spinazie

1 eetlepel boter

25 gram Parmezaanse kaas

1 snufje nootmuskaatpoeder

20 gram pompoenpitten


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en roerbak kort.
  • 3 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 4 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 5 Stoom in een andere pan de spinazie circa 4 minuten boven een laagje water. Laat de spinazie uitlekken en pureer helemaal fijn.
  • 6 Roer de spinazie aan het eind van de kooktijd door de risotto, samen met de boter en de kaas.
  • 7 Breng de risotto op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer de risotto op warme borden en bestrooi met de pompoenpitten.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 15 gram