online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Spinazierol

Spinazierol

ingredi├źnten

300 gram spinazie

300 milliliter karnemelk

200 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

3 eieren

50 gram walnoten

50 milliliter olijfolie

1 theelepel citroenrasp

40 gram boter

150 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels zongedroogde tomaatjes


  • 1 Pureer 100 gram spinazie en een scheutje karnemelk met een staafmixer helemaal fijn. Meng de bloem met het bakpoeder in een kom en giet de spinaziepuree erbij. Klop dit met de rest van de karnemelk goed door. Klop een voor een de eieren erdoor en breng het beslag op smaak met zout en peper.
  • 2 Maal de walnoten met de olie en citroenrasp tot een grove pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit een grote koekenpan en laat hierin een beetje boter smelten. Giet een volle soeplepel beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag goed te verdelen. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin en houd warm op een bord boven een laagje kokend water. Bak 4 grote of 8 middelgrote pannenkoeken van het beslag.
  • 4 Verwijder zoveel mogelijk grove steeltjes van de rest van de spinazie en schep de blaadjes in een kom om met de walnotenpesto, geitenkaas en tomaatjes. Maal er wat zout en peper over en verdeel de spinazie over de warme pannenkoeken.
  • 5 Rol ze direct op en leg ze met de naad naar onderen op een voorverwarmd bord.

bereidingstip

In rolletjes gesneden zijn deze pannenkoeken ook leuk als hapje.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 22 gram