voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten

Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten

ingrediënten

2 groene paprika's

300 gram spinazie

100 gram feta

50 gram walnoten

2 eetlepels witte wijnazijn

1 theelepel honing

1 mespunt scherpe mosterd

4 eetlepels extra vergine olijfolie


  • 1 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Wrijf het vel van de stukken paprika af en snijd ze in repen.
  • 3 Verwijder dikke en lange stelen van de spinazie en hussel de groente in een kom met de paprika, feta en de dressing.
  • 4 Verdeel over vier borden en bestrooi met walnoten.
  • 5 Lekker met bruin brood en aioli.

wijnadvies

Bij een groen gerecht hoort een wat ‘groene’ witte. Droge witte huiswijn, maar ook Sauvignon Blanc Jean Sablenay of Danie de Wet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 8 gram