voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Spinaziesalade met zachtgekookt ei en mosterddressing

Spinaziesalade met zachtgekookt ei en mosterddressing

ingredi├źnten

4 eieren

1 theelepel scherpe mosterd

1 eetlepel rodewijnazijn

3 eetlepels milde olijfolie

20 gram amandelschaafsel

1 bosje radijsjes

150 gram spinazie


  • 1 Breng de eieren in koud water snel aan de kook en kook ze 3,5 minuut. Spoel de eieren koud af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Klop een dressing van de mosterd, azijn en olie en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 3 Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de radijsjes in parten.
  • 4 Schep de radijs, dressing en amandelen door de spinazie en verdeel de salade losjes over 4 borden.
  • 5 Snijd de eieren doormidden en leg 2 halve eieren op de salade. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

wijnadvies

Soave van Villa Mondi of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram