online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Spinazieschotel met volkorencrostini

Spinazieschotel met volkorencrostini

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

900 gram spinazie

6 eieren

100 milliliter kookroom

100 gram Parmezaanse kaas

100 gram belegen kaas

250 gram cherry-/kerstomaatjes

8 sneeën volkorenbrood

150 gram mozzarella


benodigdheden

ovenschaal

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes.
  • 2 Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  • 3 Klop de eieren los met kookroom, voeg zout en peper en de helft van de kaas toe. Schep de spinazie door het eimengsel en verdeel dit over een lage ovenschaal die je hebt bekleed met bakpapier. Verdeel de tomaatjes erover.
  • 4 Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren en leg het brood dakpansgewijs op de spinazie. Verdeel de mozzarella erover, bestrooi met de rest van de kaas en druppel er nog wat olijfolie over.
  • 5 Verwarm de spinazieschotel 20-25 minuten in de oven en laat goudbruin kleuren.


voedingswaarde

energie 645 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 44 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier