online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Spinaziesoep met ei en koriander

Spinaziesoep met ei en koriander

ingredi├źnten

3 eieren

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

2 sjalotjes

40 gram rijst

1 liter groentebouillon

1 ui

500 gram spinazie

150 milliliter kookroom

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels koriander


  • 1 Pel de eieren, hak ze fijn en houd apart. Verhit de arachideolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Voeg de rijst en bouillon toe en breng aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 3 Schep de spinazie erdoor en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper en kook nog 4-5 minuten. Laat iets afkoelen.
  • 4 Roer de kookroom en het citroensap erdoor en pureer de soep.
  • 5 Verwarm nog even en serveer in kopjes of borden. Bestrooi met het gehakte ei en de koriander.


voedingswaarde

energie 290 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 11 gram