online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Spinaziestamppot met blauwe kaas en speklapjes

Spinaziestamppot met blauwe kaas en speklapjes

ingredi├źnten

400 gram kruimige aardappels (geschild in stukken)

800 gram kruimige aardappels

50 ml warme melk

50 gram boter

300 gram spinazie (grof gehakt, panklaar)

4 speklapjes

100 milliliter warme melk

nootmuskaat

500 gram spinazie

150 gram zachte blauwe kaas

25 gram boter

1 eetlepel nootmuskaat

75 gram zachte blauwe kaas (verkruimeld)


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Verhit intussen de helft van de boter.
  • 3 Bestrooi de speklapjes aan beide kanten met zout en peper en bak ze om en om bruin in de boter.
  • 4 Voeg een paar eetlepels water toe en laat in circa 10 minuten gaar sudderen.
  • 5 Giet intussen de aardappels af en laat goed uitlekken.
  • 6 Voeg de warme melk en de rest van de boter toe en stamp tot een grove puree.
  • 7 Voeg de spinazie toe en roer tot deze licht geslonken is.
  • 8 Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 9 Schep de kaas door de stamppot en serveer met de speklapjes en jus.


voedingswaarde

energie 750 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 33 gram