online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Spinazietaart

Spinazietaart

ingrediënten

1 rol bladerdeeg

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

2 eetlepels paneermeel

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 ui

2 sjalotjes

900 gram spinazie

4 eieren

200 milliliter kookroom

1 eetlepel verse Italiaanse kruiden

basilicum

tijm

rozemarijn

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

125 gram feta


benodigdheden

springvorm

springvorm

  • 1 Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de springvorm met het deeg en prik de deegbodem in met een vork. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.
  • 3 Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui zonder te kleuren.
  • 4 Schep de spinazie erdoor totdat deze geslonken is. Giet de spinazie af in een zeef en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
  • 5 Klop de eieren los met de room, kruiden, zout en peper.
  • 6 Verdeel de spinazie over de deegbodem en bestrooi met de feta.
  • 7 Giet het eimengsel erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 16 gram