voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Spinazietaart

Spinazietaart

ingrediënten

1 rol bladerdeeg

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

2 eetlepels paneermeel

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 ui

2 sjalotjes

900 gram spinazie

4 eieren

200 milliliter kookroom

1 eetlepel verse Italiaanse kruiden

basilicum

tijm

rozemarijn

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

125 gram feta


benodigdheden

springvorm

springvorm

  • 1 Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de springvorm met het deeg en prik de deegbodem in met een vork. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.
  • 3 Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui zonder te kleuren.
  • 4 Schep de spinazie erdoor totdat deze geslonken is. Giet de spinazie af in een zeef en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
  • 5 Klop de eieren los met de room, kruiden, zout en peper.
  • 6 Verdeel de spinazie over de deegbodem en bestrooi met de feta.
  • 7 Giet het eimengsel erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 16 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier