4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Spitskool ovenschotel met gehakt

Spitskool ovenschotel met gehakt

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kruidenmix voor gehakt
300 gram gemengd gehakt
2 theelepels karwijzaad

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram knolselderij

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in dunne partjes.
  • 2 Schep in de ovenschaal de knolselderij en ui om met de olie en het karwijzaad. Breng op smaak met zout en peper. Rooster 20 min. in het midden van de oven.
  • 3 Neem de ovenschaal uit de oven en schep de knolselderij om met het gehakt, mix voor gehakt en spitskool. Bak nog 15 min. in het midden van de oven.
  • 4 Neem de schaal uit de oven en schep de kaas door de groenten. Maak 4 kuiltjes in de groenten en breek boven elk een ei. Bak nog 5 min. tot het eiwit van de eieren gestold is, maar de dooiers nog zacht zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 487 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st