4 personen
eenvoudig
5 min.
tussengerecht, drankje

Spoom

ingrediënten


5 min
4 personen
300 milliliter mousserende witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 bollen citroensorbetijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsboltang

4 coupes of wijnglazen

  • 1 Schep het sorbetijs in 4 coupes, champagne- of wijnglazen.
  • 2 Schenk de wijn erbij en serveer direct.

bereidingstip

Garneer met het rasp van ½ citroen.. <h4>Welke wijn kun je gebruiken voor spoom?</h4> Voor een spoom gebruik je meestal mousserende wijn. Denk aan prosecco, cava, champagne of crémant. Houd je van zoet? Ga voor een demi-sec. Liever fris? Kies een brut. . <h4>Wanneer serveer je spoom?</h4> Een spoom wordt traditioneel geserveerd als tussengerecht om de smaken tussen gangen door te verfrissen. Het frisse ijs en de bubbels reinigen je smaakpapillen, zodat je met een schone lei aan het volgende gerecht begint. Je kunt een spoom dus eigenlijk tussen elke gang serveren, van voor- tot hoofdgerecht, maar het is ook een vrolijke afsluiter.. <h4>Waar komt spoom vandaan?</h4> De spoom komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het idee was simpel: een ijskoude pauze tijdens uitgebreide diners, zodat je daarna weer volop kunt genieten van de volgende gang. De Italiaanse variant, de scroppino, wordt vaak met wodka en room gemaakt en is daardoor wat voller en romiger dan de lichte Franse spoom.. <h4>Alcoholvrije optie?</h4> Ook zonder alcohol maak je in een handomdraai een feestelijke spoom. Vervang de mousserende wijn door bruisend mineraalwater, alcoholvrije prosecco of zelfs een sprankelende appelsap. Zo genieten ook kinderen en niet-drinkers mee van dit frisse tussengerecht.. <h4>Wat is het verschil tussen spoom en scroppino?</h4> Een spoom wordt gemaakt met mousserende wijn en sorbetijs, terwijl een scroppino room en vaak wodka bevat. Daardoor is een scroppino romiger en zwaarder, en een spoom juist licht en verfrissend.. <h4>Wat is een spoom voor gerecht?</h4> Een spoom is een tussengerecht dat je vaak bij feestelijke diners tegenkomt. Het verfrist je mond en geeft een luchtige pauze tussen de gangen.. <h4>Is het spoon of spoom?</h4> Het is spoom, niet spoon. Het woord is Frans van oorsprong en heeft dus niets met het Engelse ‘spoon’ (lepel) te maken.. <h4>Wat is spoom in het Italiaans?</h4> In het Italiaans bestaat het woord ‘spoom’ niet. Daar noemen ze de variant een sorbetto alcolico of beter bekend: scroppino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 119 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st