voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Spruitenpot met geroosterde ribkarbonade

Spruitenpot met geroosterde ribkarbonade

ingredi├źnten

1000 gram kruimige aardappels

500 gram spruitjes

1 citroen

1 eetlepel currysaus

1 eetlepel tomatensaus

4 eetlepels olijfolie

4 ribkarbonades

125 milliliter zure room


  • 1 Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • 2 Kook de spruiten 6 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Halveer de spruiten.
  • 3 Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwarm de ovengrill.
  • 4 Meng citroenrasp met het citroensap, de currysaus of tomatenpuree, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  • 5 Bestrijk de ribkarbonades met deze marinade. Rooster de ribkarbonades 12 minuten in een grillpan of onder een hete grill. Keer ze regelmatig om.
  • 6 Giet de gare aardappels af. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de zure room en zout en peper toe en maak er puree van.
  • 7 Schep de spruiten door de hete puree en verwarm even. Serveer met de karbonades.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 37 gram