online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas

Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas

ingrediënten

600 gram kruimige aardappels

20 gram boter

100 milliliter warme melk

1 snufje nootmuskaat

6 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

1 appel

4 dunne plakjes zachte geitenkaas

1 eetlepel honing

10 gram blanke hazelnoten

500 gram spruitjes


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven op 100ºC. Kook de aardappels gaar in ruim water met zout.
  • 2 Giet ze af en stamp fijn met 20 gram boter en melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Houd de puree afgedekt warm in de oven.
  • 3 Doe de teentjes knoflook met 1 eetlepel van de olie in een schaaltje en dek af met magnetronfolie. Pof de knoflook circa 3 minuten in de magnetron op 800 watt.
  • 4 Leg de plakken appel op een bakplaat en beleg ze met de geitenkaas. Druppel er wat honing over en bestrooi met de hazelnoten.
  • 5 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook hierin de spruiten in 5-7 minuten beetgaar. Giet ze af en stamp ze door de puree.
  • 6 Verhit de rest van de olie samen met de rest van de boter. Druk de gepofte knoflook met een vork uit de schilletjes en roer de knoflookpuree door het oliemengsel.
  • 7 Verwarm intussen de ovengrill en gratineer de geitenkaas heel kort. Serveer de stamppot met de knoflookjus en leg er de plakken appel met geitenkaas op.

bereidingstip

Als de appels in je fruitschaal er niet zo mooi meer uitzien, kun je ze nog prima gebruiken voor dit recept.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 15 gram