voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Spruitjessoufflé met spek

Spruitjessoufflé met spek

ingrediënten

600 gram kruimige aardappels

500 gram spruitjes

100 milliliter melk

2 eetlepels boter

200 gram gerookte spekblokjes

1 ui

1 eetlepel kerriepoeder

2 eieren


benodigdheden

ovenschaal

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Kook de aardappels in water met zout circa 10 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en kook nog circa 8 minuten door tot de aardappels gaar zijn en de spruiten nog een ‘bite’ hebben.
  • 2 Giet af en stamp de warme melk en boter erdoor. Breng goed op smaak met zout en peper.
  • 3 Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan en voeg de ui en kerrie toe. Bak nog enkele minuten door tot de ui zacht is. Schep dit door de stamppot.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Roer de eidooiers door de stamppot en schep dan de eiwitten er voorzichtig door.
  • 5 Schep alles in een ingevette ovenschaal of vier kleinere schaaltjes en bak onderin de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 6 Lekker met een stukje gebakken vlees of kaas.

bereidingstip

Voor een vegetarische versie kan het spek worden vervangen door kaasblokjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 17 gram