online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
5 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven

Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

750 gram spruitjes

100 milliliter melk

1 eetlepel kerriepoeder

100 gram roomkaas naturel

100 gram feta

125 gram boter

2 eetlepels paneermeel

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

3 sneeën wit brood

1 eetlepel grove mosterd

4 eetlepels verse gemengde kruiden

peterselie

bieslook

kervel

basilicum


benodigdheden

ovenschaal

bakplaat

  • 1 Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar. Kook de spruitjes in 10 minuten beetgaar, giet ze af en stoom ze droog.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de gare aardappels af en stamp er met de spruitjes, melk, kerrie, roomkaas of feta, 25 gram boter, zout en peper een grove stamppot van.
  • 3 Schep deze in de ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel er 25 gram boter, in vlokjes, over. Zet de stamppot in het midden van de oven.
  • 4 Dep de vis droog. Maal het geroosterde brood en meng het broodkruim met de mosterd, groene kruiden en 75 gram boter.
  • 5 Leg de visfilets naast elkaar op een bakplaat of in een lage ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en verdeel de krokante kruidenboter erover.
  • 6 Zet de vis naast de stamppot 20 minuten in de oven tot deze gaar en goudbruin is. Serveer de vis op of bij de spruitjesstamppot.

bereidingstip

Gebruik voor de vis in plaats van verse groene kruiden eens 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden.


voedingswaarde

energie 610 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 33 gram