online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Spruitjestaart met amandel en geitenkaas

Spruitjestaart met amandel en geitenkaas

ingrediënten

6 plakjes hartigetaartdeeg

300 gram spruitjes

2 eieren

100 milliliter crème fraîche

150 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels honing

20 gram amandelschaafsel


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Druk het deeg stevig aan in de taartvorm en snijd de randen eventueel rondom bij.
  • 3 Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 4 Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  • 5 Verdeel de spruitjes en geitenkaas over het deeg en giet het eimengsel erover. Bedruppel met de honing en bestrooi met de amandelen.
  • 6 Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat circa 10 minuten rusten en snijd de taart daarna in punten.
  • 7 Lekker met een groene salade met uitgebakken spekjes en een mosterddressing.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 19 gram