online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Stamppot met witlof en geitenkaas

Stamppot met witlof en geitenkaas

ingrediënten

500 gram witlof

1 bosje lente-/bosui

750 gram kruimige aardappels

25 gram boter

1 eetlepel suiker

1 eetlepel citroensap

250 gram zachte geitenkaas

125 gram melk


  • 1 Snijd de witlof in de lengte enkele malen door. Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof, in ringen.
  • 2 Kook de aardappels gaar in iets gezouten water.
  • 3 Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf. Roer de suiker en het citroensap door de witlof.
  • 4 Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels.
  • 5 Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur. Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree. Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op.

bereidingstip

Strooi grofgehakte cashew- of pecannoten over de stamppot.

wijnadvies

Kies hier voor stevige witte Chardonnays, met geen of weinig fustrijping, en van eenvoudige afkomst uit de Languedoc, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika of Australië (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 400 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 18 gram