voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Stamppot met witlof en geitenkaas

Stamppot met witlof en geitenkaas

ingrediënten

500 gram witlof

1 bosje lente-/bosui

750 gram kruimige aardappels

25 gram boter

1 eetlepel suiker

1 eetlepel citroensap

250 gram zachte geitenkaas

125 gram melk


  • 1 Snijd de witlof in de lengte enkele malen door. Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof, in ringen.
  • 2 Kook de aardappels gaar in iets gezouten water.
  • 3 Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf. Roer de suiker en het citroensap door de witlof.
  • 4 Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels.
  • 5 Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur. Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree. Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op.

bereidingstip

Strooi grofgehakte cashew- of pecannoten over de stamppot.

wijnadvies

Kies hier voor stevige witte Chardonnays, met geen of weinig fustrijping, en van eenvoudige afkomst uit de Languedoc, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika of Australië (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 18 gram