online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Stamppot snijbonen, witte bonen en tomaat

Stamppot snijbonen, witte bonen en tomaat

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappel

450 gram diepvriessnijbonen

300 gram magere spekreepjes

1 ui

1 teentje knoflook

theelepel gedroogde rozemarijn

citroen

400 gram witte bonen

250 gram cherry-/kerstomaatjes

melk


  • 1 Zet de voorgekookte aardappelen met de bevroren snijbonen op met weinig water en kook ze samen gaar.
  • 2 Bak de spekreepjes uit, voeg ui, knoflook en rozemarijn toe en roerbak 3-4 minuten.
  • 3 Schep het citroensap en -rasp bij de spekjes. Schep de witte bonen en tomaten ook bij het spekmengsel en verwarm het al omscheppend.
  • 4 Giet de aardappelen en snijbonen af. Laat de witte bonen uitlekken en vang het vocht op. Voeg het bonennat en eventueel nog wat melk toe en stamp de aardappelen en snijbonen door elkaar.
  • 5 Schep het mengsel van witte bonen en spek er luchtig door.

bereidingstip

Serveer er eventueel vleesjus bij.

wijnadvies

Neem fris wit. Verdicchio Terrazano, Berg Schaduw Sauvignon Blanc of de Santa Balera Sauvignon Blanc-Chardonnay.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 23 gram