4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot van bietjes met plantaardige balletjes

Stamppot van bietjes met plantaardige balletjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 theelepels dille

dit product is niet beschikbaar

150 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

400 gram plantaardige balletjes
500 gram rode bieten

dit product is niet beschikbaar

15 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 15-20 min. gaar.
  • 2 Snijd intussen de uien in halve ringen. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de uienringen in 5 min. lichtbruin en gaar.
  • 3 Snijd intussen de bieten in blokjes. Verwarm ze in 100 ml water 8 min. op een lage stand.
  • 4 Schep de uienringen uit de pan. Bak de balletjes in het bakvet in 6 min. rondom lichtbruin.
  • 5 Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen grof. Voeg de bieten met het kookvocht toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Schep de yoghurt erdoor en breng op smaak met de dille, zout en peper.
  • 6 Schep de bietenstamppot op 4 borden. Verdeel er de uienringen en balletjes over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 624 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 88 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st