voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
3 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Stamppot van boerenkool met rookworst

Stamppot van boerenkool met rookworst

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

500 gram boerenkool

1 rookworst

100 gram mager gerookt spek

20 gram boter

150 milliliter melk

2 eetlepels azijn


  • 1 Giet een laagje water van ca. 4 cm in een pan. Voeg er de aardappels met wat zout aan toe en breng aan de kook.
  • 2 Leg, zodra de aardappels koken, de boerenkool erop en de rookworst. Draai het vuur lager en kook de aardappels en groenten - met het deksel op de op pan - in circa 15-20 minuten gaar. Prik in de aardappels om te voelen of ze zacht zijn.
  • 3 Bak intussen in een droge koekenpan de spekblokjes uit.
  • 4 Giet het kookvocht af. Stamp de aardappels en de boerenkool door elkaar met een stamper. Roer de boter erdoor en maak de stamppot wat smeuïger met de warme melk.
  • 5 Schep er de spekblokjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper en een scheutje azijn. Serveer de stamppot met de rookworst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 31 gram