online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Stamppot van chinese kool met oosterse speklapjes

Stamppot van chinese kool met oosterse speklapjes

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappel

500 gram speklapjes

4 eetlepels wokolie

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels sesamzaad

1 Chinese kool

200 milliliter kokosmelk


  • 1 Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Bestrooi de speklapjes met zout en peper en bak ze in 1 eetlepel hete olie in circa 3 minuten per kant goudbruin.
  • 3 Voeg de ketjap toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 4 Rooster het sesamzaad lichtbruin in een droge, hete koekenpan en zet apart.
  • 5 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool circa 3 minuten. Verwarm de kokosmelk.
  • 6 Giet de gare aardappels af en stamp ze met de kokosmelk tot een puree. Schep de Chinese kool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Bestrooi de speklapjes met sesamzaad en serveer met de stamppot.

bereidingstip

Maak de stamppot iets pittiger door 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) of 1 theelepel sambal oelek toe te voegen aan de kool. Vervang Chinese kool door paksoi.


voedingswaarde

energie 855 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 29 gram