online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Stamppot wortel en venkel

Stamppot wortel en venkel

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

500 gram venkelknollen

1 kilogram winterwortel

125 milliliter melk

20 gram boter

2 eetlepels verse bladselderij

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Doe de aardappels in een grote pan en voeg zoveel water toe dat de stukken nét onderstaan. Voeg een beetje zout toe. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen circa 10 minuten koken.
  • 2 Voeg dan de venkel en wortel toe en kook alle groenten nog eens 15 minuten. Controleer of de aardappels gaar zijn.
  • 3 Giet de groenten af. Zet de pan op een warmhoudplaatje of vlamverdeler op een laag vuur en stoom de aardappels en groenten droog.
  • 4 Stamp de groenten en aardappels door elkaar, terwijl je bij kleine beetjes tegelijk de warme melk toevoegt.
  • 5 Roer ten slotte een klontje boter, de bladselderij of peterselie en peper door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout en garneer met venkelgroen.
  • 6 Geef bij dit gerecht braadworstjes of, ook heel lekker, eet er gebakken vis bij. Bijvoorbeeld een lekkerbekje.

wijnadvies

Geschikte partners zijn Bordeaux Blanc Sec, Entre-Deux-Mers, Bergerac Blanc Sec of de Cépage Sauvignon Blanc (9-11°C).


voedingswaarde

energie 325 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 8 gram