voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Stamppotje met zoete aardappel, spruitjes en feta

Stamppotje met zoete aardappel, spruitjes en feta

ingredi├źnten

500 gram zoete aardappel (geschild, in stukken)

250 gram spruitjes (schoongemaakt)

50 gram pijmboompitten

100 gram feta (in blokjes)

40 gram rucola (grof gesneden)


  • 1 Kook de zoete aardappels 7-8 minuten. Voeg de spruitjes toe en kook ze 10 minuten mee tot ze beetgaar zijn.
  • 2 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Giet de aardappels en spruitjes af. Stamp deze niet helemaal fijn en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Roer de feta en de helft van de geroosterde pijnboompitten erdoor. Verdeel de rest van de pijnboompitten en de rucola of spinazie erover.

bereidingstip

Neem in plaats van feta jonge (komijne)kaas in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 19 gram