online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Stapelsalade van peer, verse kaas en currycrisps

Stapelsalade van peer, verse kaas en currycrisps

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

2 sneeën wit brood

1 theelepel kerriepoeder

4 eetlepels olijfolie extra vergine

2 takjes verse oregano

1 peer

100 gram ricotta


  • 1 Verwarm de olie op lage stand en voeg de broodkruimels en kerrie toe. Roerbak de kruimels tot ze knapperig en goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Meng de olijfolie met de oregano en strooi er wat peper over. Laat op smaak komen.
  • 3 Snijd de peer door en verwijder het klokhuis. Leg de helften met het snijvlak naar beneden en snijd ze ieder in 8 dunne plakjes.
  • 4 Druppel op elk bordje een beetje oregano-olie.
  • 5 Leg hierop een kleine ovale vorm ricotta (deze quenelles maak je met 2 dessertlepels) en plakjes peer.
  • 6 Druppel hierop nog wat olie en vervolg met nog een ricotta-quenelle en de rest van de plakjes peer.
  • 7 Bestrooi met de kerriekruimels en wat mooie blaadjes oregano en serveer direct.

wijnadvies

Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde

energie 235 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 3 gram