voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Stapelsalade van peer, verse kaas en currycrisps

Stapelsalade van peer, verse kaas en currycrisps

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

2 sneeën wit brood

1 theelepel kerriepoeder

4 eetlepels olijfolie extra vergine

2 takjes verse oregano

1 peer

100 gram ricotta


  • 1 Verwarm de olie op lage stand en voeg de broodkruimels en kerrie toe. Roerbak de kruimels tot ze knapperig en goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Meng de olijfolie met de oregano en strooi er wat peper over. Laat op smaak komen.
  • 3 Snijd de peer door en verwijder het klokhuis. Leg de helften met het snijvlak naar beneden en snijd ze ieder in 8 dunne plakjes.
  • 4 Druppel op elk bordje een beetje oregano-olie.
  • 5 Leg hierop een kleine ovale vorm ricotta (deze quenelles maak je met 2 dessertlepels) en plakjes peer.
  • 6 Druppel hierop nog wat olie en vervolg met nog een ricotta-quenelle en de rest van de plakjes peer.
  • 7 Bestrooi met de kerriekruimels en wat mooie blaadjes oregano en serveer direct.

wijnadvies

Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 3 gram