voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Steak à la pizzaiola

Steak à la pizzaiola

ingrediënten

4 entrecotes

4 ribeyes

6 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook

1 rode ui

1 rode paprika

200 gram kastanjechampignons

100 milliliter rode wijn

100 milliliter witte wijn

2 blikken tomaten

2 eetlepels oregano

2 theelepels gedroogde oregano

75 gram zwarte olijven

25 gram boter


  • 1 Wrijf het vlees in met 2 eetlepels olijfolie en de helft van de knoflook, zout en peper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de rest van de knoflook en de ui 2-3 minuten. Voeg de paprika en champignons toe en bak ze circa 3 minuten mee.
  • 3 Blus af met de wijn en voeg de tomaten op sap, oregano en olijven toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie met de boter en bak hierin het vlees in 3-4 minuten per kant rosé of 5-6 minuten per kant voor doorbakken vlees.
  • 5 Serveer het vlees met wat van de saus erop. Lekker met ciabattabrood, friet of pasta en broccoli.

bereidingstip

Neem biefstuk in plaats van entrecote of ribeye voor dit recept.. Voeg 1 eetlepel kappertjes, 2 ansjovisfilets in stukjes en 1 gehakte rode peper extra toe aan de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 38 gram