online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Steak de Paris

Steak de Paris

ingrediënten

4 biefstukken

50 gram roomboter

1 eetlepel arachideolie

2 eetlepels cognac

2 eetlepels vieux

250 gram roomboter

1 bosje verse peterselie

1 eetlepel verse dragon

2 teentjes knoflook

2 eetlepels citroensap


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Begin met de kruidenboter. Meng alle ingrediënten hiervoor en breng op smaak met zout en peper. Vorm van de boter een rol in vershoudfolie en leg deze rol in de koelkast of kort in de diepvries om op te stijven.
  • 2 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees hierin 2-3 minuten per kant.
  • 3 Neem het vlees uit de pan en voeg de cognac toe aan het bakvet.
  • 4 Serveer de biefstukken met de jus en leg er een plakje kruidenboter op.
  • 5 Lekker met gebakken aardappels of friet en een Franse salade.

bereidingstip

Franse salade: maak knoflookcroutons van geroosterde blokjes stokbrood, besprenkeld met olijfolie en knoflook. Meng met 1 kropsla, walnoten en stukjes geroosterd ontbijtspek. Giet er een dressing van notenolie, rodewijnazijn, mosterd, zout en peperoverheen.


voedingswaarde

energie 750 kcal
vet 66 gram
verzadigd vet 41 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 35 gram