voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Steak frites béarnaise met kropsla

Steak frites béarnaise met kropsla

ingrediënten

frituurolie

4 ribeyes

1 kropsla

1 kilogram friet

25 gram boter

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel wittewijnazijn

1 eetlepel mosterd

200 milliliter crème fraîche

1 eetlepel dragon

1 theelepel gedroogde dragon

2 eetlepels wittewijnazijn

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing

1 theelepel mosterd


  • 1 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Maak de sla schoon en scheur de bladeren iets kleiner.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de sla. Bak de frites goudbruin.
  • 3 Verhit intussen de boter met de olie en bak hierin de ribeyes 4-5 minuten op halve stand. Draai ze om en bak nog 2 minuten. Haal ze uit de pan. Blus het bakvet af met de wittewijnazijn en voeg de mosterd, crème fraîche en dragon toe.
  • 4 Serveer de ribeyes met deze béarnaisesaus, de frites en de sla.

bereidingstip

Vervang de dragon in dit recept door basilicum.. Neem in plaats van ribeye entrecote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 8 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier