voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Steak frites béarnaise met kropsla

Steak frites béarnaise met kropsla

ingrediënten

frituurolie

4 ribeyes

1 kropsla

1 kilogram friet

25 gram boter

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel wittewijnazijn

1 eetlepel mosterd

200 milliliter crème fraîche

1 eetlepel dragon

1 theelepel gedroogde dragon

2 eetlepels wittewijnazijn

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing

1 theelepel mosterd


  • 1 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Maak de sla schoon en scheur de bladeren iets kleiner.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de sla. Bak de frites goudbruin.
  • 3 Verhit intussen de boter met de olie en bak hierin de ribeyes 4-5 minuten op halve stand. Draai ze om en bak nog 2 minuten. Haal ze uit de pan. Blus het bakvet af met de wittewijnazijn en voeg de mosterd, crème fraîche en dragon toe.
  • 4 Serveer de ribeyes met deze béarnaisesaus, de frites en de sla.

bereidingstip

Vervang de dragon in dit recept door basilicum.. Neem in plaats van ribeye entrecote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 8 gram