online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Sticky bacon met gepofte aardappel en maïs

Sticky bacon met gepofte aardappel en maïs

ingrediënten

2 eetlepels vloeibare honing

2 eetlepels bruine suiker

4 eetlepels tomatenketchup

1 mespunt chilipoeder

2 eetlepels azijn

1 eetlepel olie

500 gram speklapjes

500 gram speklapjes

4 grote aardappels

300 gram mais

50 gram boter


  • 1 Vermeng de honing, ketchup, chilipoeder, azijn en olie met elkaar en schep hier het spek doorheen. Laat dit een half uur marineren.
  • 2 Prik de ongeschilde aardappelen rondom een paar keer in en leg ze op een bord.
  • 3 Pof ze in de magnetron in 15 à 20 minuten gaar op 600 Watt (kooktijd afhankelijk van de grootte van de aardappelen).
  • 4 Dek de aardappelen af met een keukendoek terwijl je de maïs verwarmt met de boter.
  • 5 Roerbak de spekblokjes op middelhoge stand tot ze mooi bruin en kleverig zijn.
  • 6 Voeg een paar eetlepels water toe en roer de jus van de bodem los.
  • 7 Snijd van de aardappelen een kapje af en schep hier de botermaïs op. Serveer dit met het spek met een lepeltje jus ernaast.


voedingswaarde

energie 710 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 25 gram