voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes

Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes

ingredi├źnten

500 gram garnalen

1 blik kokosmelk

300 gram basmatirijst

500 gram sperziebonen

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel koriander

1 limoen

4 eetlepels sojasaus

1 eetlepel honing

2 cm verse gember

2 teentjes knoflook

100 milliliter sinaasappelsap

theelepel chilipepervlokken

1 eetlepel sesamolie


  • 1 Breng de kokosmelk en 800 ml water aan de kook, voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.
  • 2 Verhit een wokpan op een hoge stand en bak hierin de garnalen met de marinade in circa 5 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Neem uit de pan, laat de marinade nog even inkoken en schenk over de garnalen. Bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
  • 4 Garneer met een partje limoen en serveer met de kokosrijst en sperziebonen.

bereidingstip

Vervang in dit recept de garnalen ook eens door blokjes kipfilet. . Gebruik mangosap in plaats van sinaasappelsap in de marinade.

wijnadvies

Een Sauvignon Blanc met tropische tonen voelt zich bij dit recept helemaal thuis: Indomita Varietal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 35 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier