voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes

Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes

ingredi├źnten

500 gram garnalen

1 blik kokosmelk

300 gram basmatirijst

500 gram sperziebonen

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel koriander

1 limoen

4 eetlepels sojasaus

1 eetlepel honing

2 cm verse gember

2 teentjes knoflook

100 milliliter sinaasappelsap

theelepel chilipepervlokken

1 eetlepel sesamolie


  • 1 Breng de kokosmelk en 800 ml water aan de kook, voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.
  • 2 Verhit een wokpan op een hoge stand en bak hierin de garnalen met de marinade in circa 5 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Neem uit de pan, laat de marinade nog even inkoken en schenk over de garnalen. Bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
  • 4 Garneer met een partje limoen en serveer met de kokosrijst en sperziebonen.

bereidingstip

Vervang in dit recept de garnalen ook eens door blokjes kipfilet. . Gebruik mangosap in plaats van sinaasappelsap in de marinade.

wijnadvies

Een Sauvignon Blanc met tropische tonen voelt zich bij dit recept helemaal thuis: Indomita Varietal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 35 gram