voor 10:00 besteld vandaag in huis

15 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Sticky kipkluifjes met salsa

Sticky kipkluifjes met salsa

ingrediënten

2 kilogram kippenvleugels

2 kilogram borrelpootjes

100 gram bloem

140 gram tomatenpuree

2 citroenen

10 eetlepels schenkstroop

10 eetlepels honing

1 theelepel cayennepeper

75 milliliter arachideolie

75 milliliter zonnebloemolie

1 verse ananas

567 gram ananasstukjes

2 rode pepers

3 eetlepels koriander

3 eetlepels basilicum

3 eetlepels munt


  • 1 Hoe maak je sticky kipkluifjes?
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kippenvleugels met de bloem.
  • 3 Meng de tomatenpuree met het citroensap, de stroop, de cayennepeper en de olie.
  • 4 Bestrijk de kippenvleugels met dit mengsel. Leg de helft van de kip op een rooster boven een bakplaat (zet de andere helft afgedekt in de koelkast).
  • 5 Rooster de kip in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege om.
  • 6 Meng intussen de ananas, rode pepers en koriander voor de salsa en serveer bij de kip.
  • 7 Rooster daarna de overige kip op dezelfde manier. Meng intussen de ingrediënten voor de salsa en serveer bij de kip.

wijnadvies

Ga gewoon voor een van onze - vriendelijk geprijsde - allemansvrienden. Wit: I Am Sauvignon Blanc, Arthur Metz Pinot Blanc en Lizard Pinot Grigio. Rosé: Sensas. Rood: Jean Sablenay Cabernet Sauvignon, Eco Balance Merlot en Hardy’s Varietal Range Shiraz. Bubbels: een extra feestelijk tintje geef je aan je feestmaal met Tiresia Prosecco frizzante, Gran Espanosa Cava brut of Champagne de Montpervier brut.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 13 gram