voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Sticky kippenvleugeltjes

Sticky kippenvleugeltjes

ingrediënten

100 gram suiker

75 milliliter ketjap manis

3 eetlepels pindakaas

2 eetlepels honing

3 teentjes knoflook

1 eetlepel citroensap

16 kippenvleugels

1 eetlepel sesamzaad

2 eetlepels pinda’s


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 300 ml water met de suiker,ketjap manis, pindakaas, honing, knoflook en citroensap en verwarm dit in een ruime ovenvaste braadpan.
  • 2 Leg de kippenvleugels erin en zet ze afgedekt 20 minuten in de oven.
  • 3 Haal het deksel van de pan en laat de saus 15 minuten indikken (terwijl de pan nog in de oven staat). Lepel regelmatig saus over de kip.
  • 4 Serveer bestrooid met geroosterd sesamzaad of pinda's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 38 gram