online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Sticky spareribs

Sticky spareribs

ingrediënten

1 kilogram spareribs

2 cm verse gember

1 teentje knoflook

3 eetlepels honing

1 sinaasappel

4 eetlepels tomatenketchup

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel kerriepoeder

50 milliliter sojasaus

2 eetlepels rodewijnazijn


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C. Leg de spareribs met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Giet wat water op de bakplaat.
  • 2 Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze circa 3 uur in de oven.
  • 3 Bestrijk de spareribs met de overgebleven marinade en leg ze op een hete barbecue. Bak de spareribs rondom goudbruin en blijf steeds wat van de marinade over de spareribs strijken tijdens het bakken, zodat er een kleverige laag ontstaat.
  • 4 De marinade mag mooi goudbruin kleuren, maar pas op dat de spareribs niet verbranden.

bereidingstip

Je kunt de spareribs ook verder afmaken in de oven. Verwarm dan de oven verder tot 200°C en bestrijk de spareribs met de overgebleven marinade. Bak ze in circa 30 minuten goudbruin.. Gebruik je spareribs die al zijn gegaard? Bestrijk ze met de helft van de marinade en verhit zo op de barbecue of in de oven.

wijnadvies

Serveer bij dit Amerikaanse recept een Cabernet Sauvignon van Hills of California.


voedingswaarde

energie 835 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 78 gram