online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Sticky toffee rijstepudding

Sticky toffee rijstepudding

ingrediënten

1 liter melk

200 gram dessertrijst

1 vanillestokje

1 zakje vanillesuiker

1 theelepel kaneelpoeder

1 eetlepel boter

2 eetlepels suiker

3 eieren

100 gram bruine suiker

100 gram stroop

50 gram boter

125 milliliter koffieroom

125 milliliter kookroom


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Breng de melk en de rijst met zout aan de kook.
  • 2 Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg stokje met zaadjes en het kaneel toe aan de kokende melk.
  • 3 Laat de rijst circa 20 min. op lage stand al roerend gaar worden.
  • 4 Vet ondertussen een puddingvorm in met boter en bestrooi met de suiker. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 5 Doe de rijstepap over in een kom en klop de eieren er goed door.
  • 6 Stort de pap in de puddingvorm en dek af met aluminiumfolie.
  • 7 Zet de vorm in een ovenschaal en giet er kokend water langs tot de vorm half onder staat. Zet de schaal voorzichtig in het midden van de oven en laat de pudding in circa 40 minuten garen.
  • 8 Laat de pudding afkoelen op een rooster.
  • 9 Doop de vorm in een laagje heet water en snijd de randen voorzichtig los. Stort de pudding op een schaal.
  • 10 Verwarm voor de saus de suiker met de stroop en boter op lage stand en roer goed door tot de suiker is opgelost.
  • 11 Roer de room erdoor en giet de warme saus over de pudding.

wijnadvies

Cream sherry van San Lucar is zoet genoeg om te blijven ‘hangen’.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 12 gram