voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten 'Sticky' zalm met mihoensalade

'Sticky' zalm met mihoensalade

ingrediënten

4 zalmfilets

1 theelepel sesamolie

2 eetlepels ketjap

1 eetlepel honing

1 eetlepel citroensap

100 gram mihoen

1 courgette

1 teentje knoflook

1 verse gember

rode peper

2 eetlepels zonnebloemolie

1 bosje koriander


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Breng een pan water met wat zout aan de kook.
  • 3 Leg de stukken zalm in een ovenschaal.
  • 4 Klop de sesamolie met de ketjap, honing en het citroensap los en giet dit mengsel gelijkmatig over de zalm. Wrijf de vis ermee in en laat even staan.
  • 5 Leg de mihoen in het kokende water en roer na 1 minuut los. Giet de mihoen af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  • 6 Bak de zalm circa 10 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de vis nogmaals met de saus uit de schaal en bak 5-10 minuten verder.
  • 7 Snijd intussen de mihoen eventueel wat kleiner en snijd de plakken courgette in dunne slierten.
  • 8 Meng de knoflook, gember, rode peper en zonnebloemolie door elkaar in een grote kom en schep de mihoen en courgetteslierten erdoorheen.
  • 9 Bestrooi met de koriander.
  • 10 Serveer de mihoensalade bij de zalm.

wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 29 gram