online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Stoofpeermuffins

Stoofpeermuffins

ingrediënten

75 gram boter

275 gram bloem

2 theelepels bakpoeder

100 gram witte basterdsuiker

100 gram lichtbruine basterdsuiker

2 eieren

200 milliliter melk

2 stoofpeertjes

50 gram blanke amandelen

750 gram stoofperen

180 gram suiker

1 theelepel citroenrasp

1 kaneelstokje

5 kruidnagels

200 milliliter rode wijn


  • 1 Begin met de stoofperen. Voor dit recept gebruik je niet alle peertjes. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
  • 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan. Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood.
  • 3 Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht. Gebruik 2 peertjes in dit gerecht en serveer de rest als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter.
  • 5 Meng de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker en een mespuntje zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • 6 Giet de gesmolten boter, eieren en melk in het kuiltje en meng vanuit het midden tot een beslag. Roer niet te lang, dan worden de muffins taai.
  • 7 Schep de stukjes peer en de grof gehakte amandelen door het beslag. Vul de holtes van de muffinvorm voor 2/3 met het beslag en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde

energie 220 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 5 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier