voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Stoofpot met ontbijtspek, venkel en mosselen

Stoofpot met ontbijtspek, venkel en mosselen

ingrediënten

400 gram gerookt ontbijtspek

2 eetlepels olijfolie

2 uien

2 venkelknollen

2 teentjes knoflook

1 theelepel gedroogde dragon

1 eetlepel bloem

100 milliliter droge witte wijn

1 kilogram mossel


  • 1 Snijd het spek in dikke plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek om en om. Neem uit de pan en roer de aanbaksels los.
  • 2 Voeg de ui toe aan het bakvet en fruit in circa 5 minuten zacht en bruin. Voeg de venkel, knoflook en dragon toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 3 Bestrooi alles met de bloem en roer even door. Giet de wijn erbij, breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken.
  • 4 Verwijder mosselen die na een tik op het werkvlak niet sluiten. Leg de rest van de mosselen op de groenten in de pan en laat ze afgedekt in circa 5 minuten open stomen.
  • 5 Schep alles goed om en voeg het spek toe. Stoof afgedekt nog 5 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Bestrooi de stoofpot met het venkelgroen. Lekker met gebakken krieltjes.

bereidingstip

Vervang de dragon in dit recept door Provençaalse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 27 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier