voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Stoofpot met ontbijtspek, venkel en mosselen

Stoofpot met ontbijtspek, venkel en mosselen

ingrediënten

400 gram gerookt ontbijtspek

2 eetlepels olijfolie

2 uien

2 venkelknollen

2 teentjes knoflook

1 theelepel gedroogde dragon

1 eetlepel bloem

100 milliliter droge witte wijn

1 kilogram mossel


  • 1 Snijd het spek in dikke plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek om en om. Neem uit de pan en roer de aanbaksels los.
  • 2 Voeg de ui toe aan het bakvet en fruit in circa 5 minuten zacht en bruin. Voeg de venkel, knoflook en dragon toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 3 Bestrooi alles met de bloem en roer even door. Giet de wijn erbij, breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken.
  • 4 Verwijder mosselen die na een tik op het werkvlak niet sluiten. Leg de rest van de mosselen op de groenten in de pan en laat ze afgedekt in circa 5 minuten open stomen.
  • 5 Schep alles goed om en voeg het spek toe. Stoof afgedekt nog 5 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Bestrooi de stoofpot met het venkelgroen. Lekker met gebakken krieltjes.

bereidingstip

Vervang de dragon in dit recept door Provençaalse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 27 gram