voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Stracciatella espresso

Stracciatella espresso

ingredi├źnten

75 gram pistachenoten

1 liter stracciatella-ijs

4 eetlepels honing

4 kopjes espressokoffie


benodigdheden

ijsbolschep

4 hittebestendige glazen

4 ijslepels

  • 1 Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Schep 2 bollen ijs in elk glas. Verdeel de pistachenoten erover en besprenkel met de honing.
  • 3 Serveer de glazen met een warm kopje espresso er apart bij en giet aan tafel over het ijs.

bereidingstip

Vervang het stracciatella-ijs door malaga- of vanilleroomijs.. Neem in plaats van de pistachenoten amandelen of hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 8 gram