voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Strudel met pompoenvulling

Strudel met pompoenvulling

ingrediënten

1 ei

8 vellen filodeeg

50 gram boter

pompoenpitten

suiker

300 gram flespompoen

2 appels

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel vanillesuiker

50 gram krenten

1 theelepel sinaasappelrasp

sinaasappel


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Meng de helft van het ei erdoor.
  • 3 Leg het filodeeg onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen. Vet het bakpapier in, leg een vel filodeeg erop en bestrijk het deeg met boter. Leg een volgend vel erop, bestrijk met boter en herhaal tot er 4 lagen filodeeg met boter ertussen op elkaar liggen.
  • 4 Schep de helft van de pompoenvulling in het midden van het deeg als een strook in de breedte. Sla het deeg aan beide kanten over de vulling heen en duw de rol rustig om zodat de naad onderop ligt. Maak zo nog een rol met de rest van de ingrediënten.
  • 5 Leg de rollen naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze rondom met ei. Bestrooi eventueel met wat pompoenpitten of suiker.
  • 6 Bak de strudel in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 7 Bestuif met kaneel en snijd in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 5 gram