online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Suddervlees

Suddervlees

ingrediënten

1 kilogram doorregen runderlap

1 eetlepel bloem

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

2 uien

2 laurierblaadjes

1 stukje foelie

4 kruidnagels

1 kaneelstokje

300 milliliter bockbier

2 eetlepels appelstroop


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 75°C. Bestrooi de runderlappen rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem.
  • 2 Verwarm 2 eetlepels bakproduct in een zware pan en bak hierin de runderlappen om en om bruin. Neem ze uit de pan en roer het aanbaksel van de bodem los.
  • 3 Voeg de laatste eetlepel bakproduct toe en fruit hierin de uien in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 4 Leg het vlees weer terug in de pan. Voeg de kruiden en specerijen toe en giet het bier erover. Laat op hoog vuur snel aan de kook komen en zet dan de warmtebron laag.
  • 5 Voeg de appelstroop toe en leg het deksel op de pan. Zet de pan in de warme oven en laat het vlees in circa 4 uur garen.
  • 6 Lekker met aardappelpuree en kool.

bereidingstip

Het bier kan worden vervangen door dezelfde hoeveelheid rode wijn.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 53 gram