online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Sukade met bokbier uit de oven

Sukade met bokbier uit de oven

ingrediënten

1 kilogram sukadelap

2 eetlepels bloem

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct

50 milliliter arachideolie

200 gram preien

200 gram winterwortels

1 steranijs

3 laurierblaadjes

3 kruidnagels

1 eetlepel verse tijm

300 milliliter vleesbouillon

600 milliliter bockbier


benodigdheden

ovenvaste braadpan

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Bestrooi de sukadelappen met zout en versgemalen peper en haal ze door de bloem.
  • 2 Verhit de boter en olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de prei, wortel, eventueel steranijs, laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken en de tijm toe en bak even mee. Blus af met de bouillon en het bokbier.
  • 4 Zet het vlees met het deksel op de pan circa 2,5 uur (tot het zacht is) in het midden van de oven.
  • 5 Verwijder voor het serveren de steranijs en laurierblaadjes met kruidnagels. Lekker met rodekool.


voedingswaarde

energie 735 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 56 gram