online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Sukade met bokbier uit de oven

Sukade met bokbier uit de oven

ingrediënten

1 kilogram sukadelap

2 eetlepels bloem

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct

50 milliliter arachideolie

200 gram preien

200 gram winterwortels

1 steranijs

3 laurierblaadjes

3 kruidnagels

1 eetlepel verse tijm

300 milliliter vleesbouillon

600 milliliter bockbier


benodigdheden

ovenvaste braadpan

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Bestrooi de sukadelappen met zout en versgemalen peper en haal ze door de bloem.
  • 2 Verhit de boter en olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de prei, wortel, eventueel steranijs, laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken en de tijm toe en bak even mee. Blus af met de bouillon en het bokbier.
  • 4 Zet het vlees met het deksel op de pan circa 2,5 uur (tot het zacht is) in het midden van de oven.
  • 5 Verwijder voor het serveren de steranijs en laurierblaadjes met kruidnagels. Lekker met rodekool.


voedingswaarde

energie 735 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 56 gram