online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Sukade met kersen en knolselderijstamppot

Sukade met kersen en knolselderijstamppot

ingredi├źnten

350 gram kersen

100 gram boter

4 sukadelappen

50 milliliter port

50 milliliter rode wijn

1 liter runderbouillon

1 kleine winterwortel

1 kleine prei

1 ui

25 gram gembersnippers

500 gram kruimige aardappels

500 gram knolselderij

50 milliliter kookroom

1 snufje nootmuskaatpoeder

1 eetlepel aardappelzetmeel


  • 1 Giet de kersen af en vang het sap op. Verhit 50 gram boter en bak hierin de sukadelapjes bruin.
  • 2 Schep het vlees uit de pan. Giet de port en het kersensap in de pan en laat een beetje inkoken.
  • 3 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg het vlees erin en voeg de wortel, prei, ui en gember toe. Stoof met het deksel op de pan op een lage stand circa 2 uur.
  • 4 Zet de aardappels met de knolselderij op met wat zout wanneer de sukade nog circa 30 minuten moet stoven. Laat de aardappel en de knolselderij zachtjes gaar koken.
  • 5 Giet af en stoom droog. Voeg de room en de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
  • 6 Neem de sukade uit de pan en zeef het stoofvocht. Verwarm het vocht en voeg de kersen toe. Maak aardappelzetmeel aan met koud water en bind de saus tot de gewenste dikte.
  • 7 Serveer de sukade met de saus en knolselderijstamppot.


voedingswaarde

energie 715 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 49 gram