voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes

Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes

ingrediënten

600 gram sukadelapjes

2 eetlepels bloem

1 mespunt kruidnagelpoeder

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

250 gram sjalotjes

250 gram sjalotjes

200 milliliter sinaasappelsap

250 milliliter vleesbouillon

3 eetlepels honing

1 sinaasappel


  • 1 Bestrooi het vlees met bloem gemengd met zout, peper en kruidnagelpoeder.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. kker met aardappelpuree en rode kool.
  • 3 Schep het vlees uit de pan en bak de sjalotjes in het bakvet.
  • 4 Voeg sinaasappelsap, de bouillon en 2 eetlepels honing toe en verwarm.
  • 5 Leg het vlees erin en stoof met het deksel 2 uur of tot het vlees zacht is.
  • 6 Bind het gerecht eventueel met allesbinder of aangelengde maïzena.
  • 7 Bak de sinaasappelplakken kort aan in de rest van de honing. Serveer het sukadevlees met plakken sinaasappel.
  • 8 Lekker met aardappelpuree en rode kool.

wijnadvies

Het zachtzoete van dit gerecht laat zich goed combineren met het rijpzoete van Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot, Casa de Campo Malbec en Berg Schaduw Ruby Cabernet-Cinsault.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 34 gram