online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Sukadelapjes met speculaas

Sukadelapjes met speculaas

ingrediënten

750 gram sukadelappen

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

200 gram mager gerookt spek

200 gram sjalotjes

70 gram tomatenpuree

250 milliliter runderfond

250 milliliter vleesbouillon

6 speculaasjes

allesbinder

1 ui

1 kleine prei

1 kleine winterwortel

4 kruidnagels

2 laurierblaadjes

1 theelepel gedroogde tijm

3 eetlepels balsamicoazijn

375 milliliter rode wijn


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt 6-8 uur (of een dag van tevoren) weg.
  • 2 Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het vlees droog met keukenpapier.
  • 3 Verhit de boter en bak hierin de spekjes.
  • 4 Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin.
  • 5 Bak de sjalotten mee. Bak de tomatenpuree even mee.
  • 6 Voeg de marinade en fond of bouillon toe en stoof zachtjes 2 uur. Schep het laatste half uur de speculaaskruimels erdoor.
  • 7 Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg zout en peper naar smaak toe en bind eventueel met allesbinder.
  • 8 Lekker met aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang sukadelapjes door hacheevlees.


voedingswaarde

energie 670 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 52 gram