voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Surf & turf met salsa verde

Surf & turf met salsa verde

ingrediënten

8 eetlepels olijfolie

1 handje verse peterselie

1 handje verse basilicum

1 takje verse munt

1 teentje knoflook

1 citroen

1 eetlepel kappertjes

2 entrecotes

12 grote garnalen

1 stokbrood


benodigdheden

4 satéprikkers

  • 1 Week houten satéprikkers in water om verbranden te voorkomen. Mix 6 eetlepels olijfolie, de peterselie, basilicum, munt, knoflook en 2 eetlepels citroensap in een keukenmachine tot een gladde saus. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is. Schep de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Meng het vlees en de garnalen in een kom met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rijg ze om en om aan de satéprikkers.
  • 3 Rooster de spiesen op de barbecue in 3-4 min. goudbruin en gaar aan beide zijden.
  • 4 Serveer de spiesen met de salsa verde, partjes citroen en het stokbrood.

wijnadvies

Bij de surf&turf past een lichte rode wijn, zoals de Mastio della Loggia Bardolino of Bourgogne Pinot Noir. Liever wit? De Terrazzano Verdicchio


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 33 gram