voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
recepten Surf & turf van de bakplaat

Surf & turf van de bakplaat

ingrediënten

400 gram biefstukken

1 teentje knoflook

50 milliliter ketjap manis

2 eetlepels citroensap

750 gram rosevalaardappels

750 gram krieltjes

2 venkelknollen

500 gram wortelbolletjes

500 gram wortels

1 courgette

3 eetlepels arachideolie

300 gram diepvrieswokgarnalen

300 gram cocktailgarnalen

paprikapoeder

cayennepeper

125 gram boter

2 eetlepels bieslook

2 eetlepels platte peterselie

2 eetlepels citroensap


benodigdheden

8 spiesen

8 satéprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de biefstuk om met de knoflook, ketjap, citroensap, zout en peper en laat 20-25 minuten marineren.
  • 2 Snijd intussen de aardappels in plakken of halveer de krieltjes. Meng de aardappels met de venkel, wortel, courgette, zout, peper en een scheut arachideolie.
  • 3 Verdeel dit mengsel over een bakplaat en zet circa 25 minuten in de oven. Meng de ingrediënten voor de citroenboter.
  • 4 Dep de garnalen droog en rijg ze aan spiesjes. Bestrooi met paprikapoeder en besprenkel met olie.
  • 5 Leg de garnalenspiesjes en biefstukplakjes naast de groenten 8-10 minuten in de oven. Serveer de surf & turf met de citroenboter.

bereidingstip

Vervang in dit recept de biefstuk door rosbief of varkensfilet.

wijnadvies

Rood of wit bij vlees + vis? Kies bij twijfel voor rosé, bijvoorbeeld van Sensas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 46 gram