online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Surf & turf van de bakplaat

Surf & turf van de bakplaat

ingrediënten

400 gram biefstukken

1 teentje knoflook

50 milliliter ketjap manis

2 eetlepels citroensap

750 gram rosevalaardappels

750 gram krieltjes

2 venkelknollen

500 gram wortelbolletjes

500 gram wortels

1 courgette

3 eetlepels arachideolie

300 gram diepvrieswokgarnalen

300 gram cocktailgarnalen

paprikapoeder

cayennepeper

125 gram boter

2 eetlepels bieslook

2 eetlepels platte peterselie

2 eetlepels citroensap


benodigdheden

8 spiesen

8 satéprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de biefstuk om met de knoflook, ketjap, citroensap, zout en peper en laat 20-25 minuten marineren.
  • 2 Snijd intussen de aardappels in plakken of halveer de krieltjes. Meng de aardappels met de venkel, wortel, courgette, zout, peper en een scheut arachideolie.
  • 3 Verdeel dit mengsel over een bakplaat en zet circa 25 minuten in de oven. Meng de ingrediënten voor de citroenboter.
  • 4 Dep de garnalen droog en rijg ze aan spiesjes. Bestrooi met paprikapoeder en besprenkel met olie.
  • 5 Leg de garnalenspiesjes en biefstukplakjes naast de groenten 8-10 minuten in de oven. Serveer de surf & turf met de citroenboter.

bereidingstip

Vervang in dit recept de biefstuk door rosbief of varkensfilet.

wijnadvies

Rood of wit bij vlees + vis? Kies bij twijfel voor rosé, bijvoorbeeld van Sensas.


voedingswaarde

energie 765 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 46 gram