voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Suri Kapsalon

Suri Kapsalon

ingrediënten

1 kilogram cassave

1 kilogram pastinaak

1 kilogram zoete aardappel

1 kilogram vastkokende aardappel

500 gram kipfilets

6 eetlepels sojasaus

6 eetlepels ketjap manis

1 blikje tomatenpuree

2 uien

4 teentjes knoflook

theelepel trassi

theelepel sambal badjak

frituurolie

150 gram gemengde bladsla

1 limoen

theelepel suiker

2 tomaten

2 eetlepels bladselderij

2 eetlepels peterselie

150 gram geitenkaas


  • 1 Snijd de geschilde cassave in dikke frieten.
  • 2 Kook ze 7-9 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Marineer de kipfilet in de sojasaus en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree, ui, knoflook, trassi en sambal 1-2 minuten.
  • 5 Voeg de kip toe en roerbak 5-6 minuten.
  • 6 Verhit de frituurolie tot 180ºC.
  • 7 Dep de frieten droog en frituur ze in de olie in 3-4 minuten goudbruin.
  • 8 Schep de friet op 4 borden en verdeel de kip erover.
  • 9 Meng de sla met het limoensap, de suiker en tomaat en verdeel over de borden.
  • 10 Bestrooi met de bladselderij en geitenkaas.

bereidingstip

Maak de salade iets pittiger en voeg een rode peper, zonder zaadjes, in stukjes gesneden toe.. Bak de frieten besprenkeld met arachide- of zonnebloemolie op een bakplaat in de oven (200ºC) in 25-30 minuten goudbruin en schep halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1050 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 97 gram
eiwit 42 gram