voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Suri Kapsalon

Suri Kapsalon

ingrediënten

1 kilogram cassave

1 kilogram pastinaak

1 kilogram zoete aardappel

1 kilogram vastkokende aardappel

500 gram kipfilets

6 eetlepels sojasaus

6 eetlepels ketjap manis

1 blikje tomatenpuree

2 uien

4 teentjes knoflook

theelepel trassi

theelepel sambal badjak

frituurolie

150 gram gemengde bladsla

1 limoen

theelepel suiker

2 tomaten

2 eetlepels bladselderij

2 eetlepels peterselie

150 gram geitenkaas


  • 1 Snijd de geschilde cassave in dikke frieten.
  • 2 Kook ze 7-9 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Marineer de kipfilet in de sojasaus en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree, ui, knoflook, trassi en sambal 1-2 minuten.
  • 5 Voeg de kip toe en roerbak 5-6 minuten.
  • 6 Verhit de frituurolie tot 180ºC.
  • 7 Dep de frieten droog en frituur ze in de olie in 3-4 minuten goudbruin.
  • 8 Schep de friet op 4 borden en verdeel de kip erover.
  • 9 Meng de sla met het limoensap, de suiker en tomaat en verdeel over de borden.
  • 10 Bestrooi met de bladselderij en geitenkaas.

bereidingstip

Maak de salade iets pittiger en voeg een rode peper, zonder zaadjes, in stukjes gesneden toe.. Bak de frieten besprenkeld met arachide- of zonnebloemolie op een bakplaat in de oven (200ºC) in 25-30 minuten goudbruin en schep halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1050 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 97 gram
eiwit 42 gram