online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Surinaamse bami

Surinaamse bami

ingrediënten

300 gram schouderkarbonades

300 gram ribkarbonades

50 milliliter arachideolie

50 milliliter zonnebloemolie

300 gram kipfilets

1 theelepel vijfkruidenpoeder

500 gram eiermie

500 gram spaghetti

4 eetlepels sojasaus

4 eetlepels ketjap asin

3 eetlepels ketjap manis

3 teentjes knoflook

1 kippenbouillontablet

1 ui

1 blikje tomatenpuree

1 prei

1 bosje bladselderij


  • 1 Snijd het bot uit de karbonade. Bestrijk het vlees met de olie, bestrooi met zout en peper en bak het in een hete koekenpan 2-3 minuten per kant. Zet het apart.
  • 2 Bestrooi de kipreepjes met zout, peper en vijfkruidenpoeder en laat even intrekken.
  • 3 Kook de eiermie beetgaar en giet af. Meng er 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel ketjap manis, de helft van de knoflook en het bouillonblokje door.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin de ui en de rest van de knoflook. Voeg de kip toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  • 5 Schep de tomatenpuree en prei erdoor en bak 1-2 minuten.
  • 6 Roer de rest van de sojasaus en ketjap manis erdoor en laat iets indikken.
  • 7 Schep de eiermie erdoor en bak tot deze warm is.
  • 8 Snijd de karbonades in dunne reepjes. Schep de bladselderij door de bami en serveer met de vleesreepjes erop.

bereidingstip

Neem in plaats van vijfkruidenpoeder een mengsel van een mespuntje gemberpoeder, een mespuntje gemalen koriander (ketoembar) en een snufje van elk van deze drie specerijen: kaneel, kruidnagelpoeder en gemalen komijn (djinten).


voedingswaarde

energie 840 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 96 gram
eiwit 50 gram